Kohlen Pott

ruhrgebiet.jpg

Vanaf de Gasometer heb je een schitterend uitzicht over het Ruhrgebiet. Je staat 117 meter hoog. Het was mooi open helder weer, maar daar hangt altijd die smog. Overal zie je schoorstenen die ‘god mag weten’ wat de lucht in strooien. In de verte is het dus altijd heiig.

Advertenties

Over Harry de Rooij Fotografie

Voor mij is het maken van de foto en het creatief bezig zijn, volgens mijn eigen opvattingen, erg belangrijk, maar het delen met anderen maakt een groot deel uit van de voldoening. In mijn eentje genieten is voor mij een beperkt genieten.
Dit bericht werd geplaatst in landschap. Bookmark de permalink .

3 reacties op Kohlen Pott

 1. René zegt:

  En dan te weten, dat die luchtvervuiling enorm is afgenomen. Ik heb langere tijd in het Ruhrgebied gewerkt en ken nog echt de slechte dagen dat je na je werk met branderige ogen thuiskwam.
  Toch ben ik weer een fan van het gebied geworden want het heeft ook zeer aantrekkelijke kanten. Mooie foto, mooie vlakverdeling.

 2. Nou als het daar altijd zo helder is maar dus toch weer zo mistig is er iets niet goed…. Die Smog is dus echt niet gezond!!!

  Wel mooi uitzicht.

 3. timfreh zegt:

  Vroeger werd het Ruhrgebied ook wel de “streek der duizend vuren” genoemd. Dat tijdperk is helaas verbij. Talloze hoogovens sloten al hun poorten.

  In de Duisburgse regio gaat het gelukkig weer iets beter, nu daar een nieuwe hoogoven wordt gebouwd. Ook zijn er nog een paar open mijnen in het Ruhrgebied te vinden. Een bekende is de “Zeche Walsum”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s